Elemente de securitate
Incorporate in suportul de imprimare
Aplicate pe suportul de imprimare
Introduse prin design si imprimare

Orice caracteristica a unui imprimat ce nu poate fi reprodusa sau imitata cu rezultate satisfacatoare folosind materiale, metode si echipamente conventionale, disponibile pe piata, poate fi considerata ca fiind un element de securitate.

Pentru fiecare tip de document care necesita protectie sunt alese elementele de securitate care au cea mai mare eficienta si utilitate in contracararea incercarilor de contrafacere sau falsificare.

Numarul mare de elemente de securitate disponibile la aceasta ora permite asigurarea unui nivel bun de protectie atat impotriva falsificarii si contrafacerii "manufacturiere" cat si impotriva celei "profesionale", realizate folosind masini si echipamente industriale. Exista, de asemenea, cercetari permanente pentru imbogatirea portofoliului de mijloace de protectie impotriva falsificarii si contrafacerii.

In functie de nivelul la care permit autentificarea documentelor in care sunt incorporate, elementele de securitate se impart in:
- deschise, sau vizibile cu ochiul liber, fara ajutorul nici unui instrument sau echipament de verificare - tip D
- semideschise, sau vizibile numai cu ajutorul unor instrumente simple (lupa, lampa UV, detector de cerneala magnetica) - tip SD
- inchise, sau ascunse care sunt cunoscute numai de catre emitenti si detectate numai cu ajutorul unor echipamente speciale - tip A

PRIMA PAGINA COMPANIA PRODUSE SI SERVICII ELEMENTE DE SECURITATE ASIGURAREA SECURITATII CONTACT NOUTATI
Copyright 2003 ® Imprimeria Bancii Nationsle a Romaniei. All rights reserved