Imprimeria BNR

Finisare si verificare calitate

Imprimeria BNR - Finisare si verificare

Organizarea structurii de producţie, procedurile speciale implementate, precum şi personalul înalt calificat, asigură premisele pentru obţinerea de imprimate securizate la cele mai ridicate standarde de calitate şi securitate.

Verificarea calitătii se realizează pentru fiecare fază a procesului de productie, începând cu etapele de pregătire a tiparului, achiziţia şi depozitarea materiilor prime şi a materialelor, până la încheierea etapelor de finisare, corespunzător fiecărui tip de produs realizat.

Imprimeria BNR dispune de echipamente care permit efectuarea de determinări şi încercări fizico-mecanice şi optice atât pentru suportul de imprimare (hârtie sau polimer) sau cerneala achiziţionată, cât şi pentru toate produsele tipărite.

Pentru biletele de bancă, verificarea şi sortarea calitativă se realizează automat, cu echipamente speciale, care au capacitate mare de procesare şi sortare, şi care asigură verificarea atât a caracteristicilor vizibile, dar şi a celor invizibile cu ochiul liber care sunt înglobate în bancnote.